Κλείνουν την «Πολυκλινική»! Διαλύουν τα νοσοκομεία!

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ «ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ»

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ(Πειραιώς & Σωκράτους)ΠΕΜΠΤΗ 20/6 στις 10 π.μ.


Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες κάτοικοι της Αθήνας, μετανάστες.

Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – κυβερνώσα αριστερά ΔΗΜΑΡ, συνεχίζοντας τα σχέδια των προηγούμενων, οδήγησε στο κλείσιμο νοσοκομείων (1ο, 3ο, 7ο θεραπευτήριο ΙΚΑ) και συνεχίζει με την υποστελέχωση και υποβάθμιση νοσοκομείων της Αθήνας (Πολυκλινική, νοσοκομείο Πατησίων – Παμμακάριστος κλπ) και την κατάργηση εκατοντάδων κλινών. Υπάρχει σχέδιο που οδηγεί στο οριστικό κλείσιμό τους. Για να στηρίξουν την κερδοφορία του κεφαλαίου, κινδυνεύεις να μείνεις χωρίς γιατρό, χωρίς νοσοκομείο

Όλα αυτά γίνονται με πρόσχημα για την «καλύτερη αξιοποίηση» των ανθρώπινων πόρων, των δαπανών και των υποδομών.

Όμως για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνονται αυτά, που είχαν καταγγείλει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και οι λαϊκές ριζοσπαστικές δυνάμεις, ότι οι συγχωνεύσεις ήταν ενταγμένες στο σχέδιο αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου για κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων, τμημάτων και κλινών για :

  • Να παραδοθεί η δημόσια υγεία στους ιδιώτες

  • Να φορτωθεί το κόστος η ίδια η οικογένεια και τα υπό κατάρρευση ασφαλιστικά ταμεία

  • Να ενισχυθεί η επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας – πρόνοιας και φαρμάκου

  • Να καταργηθούν κονδύλια από τις δημόσιες κοινωνικές δαπάνες για να στηριχτεί η γενικότερη κερδοφορία του κεφαλαίου.

Θέλουν τα δημόσια νοσοκομεία που θα απομείνουν να λειτουργούν με έσοδα από τις πληρωμές των ασθενών με φθηνό και ευέλικτο προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός θα πληρώσουν με τα εργασιακά τους δικαιώματα και την υγεία τους τις ολέθριες συνέπειες αυτών των μέτρων.

Κανείς εργαζόμενος δεν είναι εξασφαλισμένος. Ούτε η θέση εργασίας του, ούτε οι όροι με τους οποίους θα εργάζεται, είτε προέρχεται από νοσοκομείο που κλείνει, είτε προέρχεται από νοσοκομείο που παραμένει.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Υγειονομικοί μαζί με ασθενείς, εργαζόμενους από άλλους κλάδους, γυναίκες, νέους, συνταξιούχους να διεκδικήσουμε:

  • Να μη συγχωνευθεί – κλείσει κανένα νοσοκομείο – τμήμα – κλινική

  • Καμιά πληρωμή από τους ασθενείς για εξετάσεις, θεραπεία, νοσηλεία ανεξάρτητα αν είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι , Έλληνες ή μετανάστες, ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι.

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων

  • Καμιά απόλυση – εφεδρεία – αξιολόγηση

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία – πρόνοια, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας – πρόνοιας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Εργάτες, Υπάλληλοι, Μικρομεσαίοι Έμποροι κι Επαγγελματίες, Άνεργοι, Άστεγοι, Μετανάστες, Εργαζόμενοι στην Πολυκλινική (που βρίσκεται στο στόχαστρο της κατάργησή της) να υπερασπιστούμε το μοναδικό νοσοκομείο που απέμεινε στο κέντρο της Αθήνας και περιθάλπτει καθημερινά εκατοντάδες κατοίκους του κέντρου, τουρίστες, μετανάστες, ανέργους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πικετοφορία την Πέμπτη 20/6 στις 10 π.μ. μπροστά στην Πολυκλινική (Πειραιώς & Σωκράτους)

Κανένας μόνος

Απαντάμε με οργανωμένη λαϊκή αντεπίθεση

Κοινωνική συμμαχία

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ανακοίνωση Πολυκλινική Λ.Ε. Αθήνας σε μορφή PDF